Brasilien

Våren 2007 var jag i Brasilien, i en by vid namn Ponta Negra. Ponta negra är en oerhört mysigt liten by, som ligger precis vid atlanten.  Ponta Negra ligger endast någon mil ifrån storstaden Natal.  Brasilien är ett väldigt billigt och vacker tland. Några saker som du ska passa på att göra om du åker till landet är:

  • Göra manikyr och pedikyr. Det är väldigt billigt där och de som gör det kommer gärna till hotellet och gör det på en, så man behöver inte ens ta sig till salongen.  
  • Äta på köttrestaurang. I Brasilien är de experter på kött och det finns ett stort utbud av flera riktigt bra köttrestauranger med väldigt bra priser.
  • Åka minibil i öknen. Detta är en fruktansvärt rolig upplevelse, Brasilianerna kör som galningar och desto mer man skriker desto snabbare och galnare kör de. Dessutom är det oerhört vackert. Det brukar  ingå att de kör in dig i skogen och låter dig åka linbana 30 meter ner från ett berg rakt ner i en liten insjö. Detta är nästan ännu roligare än själva minibils turen. Efteråt måste du ta dig en liten snaps eftersom insjöarna kan innehålla många och farliga bakterier.   
  • Shoppa! De flesta saker är väldans billigt i Brasilien. Köp dock ingenting av strand- eller gatuförsäljarna eftersom de sätter för högt pris på sina varor. Då är det bättre att åka in till Natal till det gamla fängelset där alla strandförsäljarnas saker finns att köpa till mycket bättre pris. Det gamla fängelset ligger precis vid havet så när man tröttnat på den billiga shoppingen kan man sätta sig och äta god Brasiliansk mat och titta ut över havet från borgen.
  • Bada i den underbara vågorna. Vågorna blir väldigt höga när tidvattnet kommer. Närmare 3 meter om man har tur. Det är fruktansvärt kul att slänga sig i dom och åka på dom. Om du fastnar i vågen slappna bara av, det går över på någon sekund.  Ett tips är att inte bada på för djupt vatten när tidvattnet kommer in.
  • Gå strandpromenader på kvällen vid skymningen. Du får dock vara snabb eftersom den rosa, blå skymningen går över till mörker på en halvtimme.
  • Njuta av de trevliga och gästvänliga brasilianarna. 


 Du kan lyxa till tillvaron på alla möjliga sätt eftersom allting är billigare än i Sverige.  

Alla besök vi gjorde fixade vårt hotell till oss www.estacaodosol.com.br 



Detta bör du akta dig för:


Rånare - En stor del av Brasilien lever i fattigdom och de fattiga tror att alla I-länder är jätte rika. Det är vi också om man jämför med dom. Under mina två och en halv veckors vistelse i Brasilien blev jag dock inte rånad en enda gång, fast mina släktingar blev det när de var i Rio de Janeiro.

Bränna dig - solen är väldigt stark och de första dagarna gör du klokt i att hålla dig i skuggan. Använd mycket solkräm! Solen är starkare än du tror!

Bli uttorkad - drick massvis med vatten hela tiden. Det är lätt att bli sjuk (kräkas, må illa) om du inte häller i dig en massa vätska!



             


Bild 1 - Det konstiga naturfenomenet (sanden) som ligger
precis vid stranden som är ett naturreservat.
Bild 2 - Detta köpte jag för summan av 200 svenska kronor.


Kommentarer
Postat av: Sarah

Jag har också varit i ponta negra, det finns en mexikansk restaurang som har skitgoda nachos! Jag bodde i ett hotell som hette "maritima flat", sjukt vackert var det där!

2008-09-25 @ 19:23:07
URL: http://tuulia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0